Your search results

Vemhes kanca menekült a lángok elől

Írta: reka on 2017-02-18
| 0

Az Ausztrália nyugati részén tomboló erdő- és bozóttüzek az embereket és az állatokat sem kímélték. Az interneten böngésző lovasok számára egy vemhes kanca és születendő csikójának drámája okozta a legnagyobb izgalmaz, tragikus dolgok történtek Ausztráliában, egy évvel ezelőtt a tomboló bozóttűz alatt.

A tűzoltók szinte kilátástalan harcot vívtak 2016. januárjában az erdő- és bozóttüzekkel Ausztrália nyugati részén. Perth környékén több mint 80.000 hektárnyi terület lett a tűz martaléka, és több mint 100 ház égett porig.

A katasztrófa az állatokat sem kímélte, és ezekben a tragikus helyzetekben az állattartók is nehéz döntések elé kényszerültek. Mindenki igyekezett az utolsó percekig kitartani, de sokszor kénytelenek voltak állataikat és értékeiket hátrahagyva menekülni addigi életükből.

Vannak állattartók, akik képtelenek megmenteni jószágaikat a vészhelyzetben. Ilyenkor annyit tudnak tenni, hogy az állat oldalára írják telefonszámukat és reménykednek, hogy az ösztönöktől vezérelve talán megmenekülnek az állatok és később megtalálóik visszajuttatják majd őket gazdáikhoz.

Egy évvel ezelőtt a lovasok számára egy vemhes kanca lett az Ausztráliában tartó bozóttüzek legfontosabb szereplője. A kép, amint a hordóból iszik a gazdája telefonszámával ellátott ló, bejárta a világot. A ló gazdája, Sophie Cox és családja 140 km-re élnek Perth-től. Amikor kiposztolta a képet az internetre, úgy tűnt nekik sincs más választásuk, mint szélnek ereszteni állatukat.

A történet azonban szerencsére jó véget ért. A kanca életet adott egy méncsikónak a lángoktól fenyegetett területen. Gazdáiknak még sikerült időben biztonságba helyezni őket és a többi állatukat is. A kanca és csikója azóta is kicsattanó egészségben élnek.

 

Forrás: http://www.dailymail.co.uk

  • Legfrissebb cikkek