Your search results

Németország legidősebb pónija

Írta: reka on 2017-03-04
| 0

Csodálatos szemek, és csodás barna és fehér bunda! Így néz ki Németország legidősebb pónija. A pónikról köztudott, hogy sokáig élnek, ám Schlumpf, az 52 éves shetlandi herélt igazi rekorder.

 

Schlumpf 1964-ben született meg és 20 évesen került jelenlegi otthonába, egy wuppertali állatsimogatóba. Sajnos az idősödő póni nem épp jó természetéről lett híres: 20 éves kora ellenére még nem volt belovagolva és mesterien szabadult meg lovasaitól.

Idővel szerencsére ő is megkomolyodott, és bár nem lovagolják őt, a gyerekek ennek ellenére nagyon szeretik őt, simogatják, ápolják és sétálnak vele.

Schlumpf általában a legelőn tölti nyugodt napjait, de ha nagyon cudar az idő, akkor két 30 éves póni-barátnőjével az istállóban maradnak. 52 éves kora ellenére az egészsége kifogásolhatatlan, apró ízületi problémái vannak, és néhány foga hiányzik, de ez természetes ebben a szép korban.

Speciális menüt kap minden nap, puha, rágást nem igénylő takarmányt eszik, de szokott kapni banánt és sárgarépát is. Gazdái remélik, hogy még sok szép évet együtt tölthetnek majd Schlumpf-fal.

 

Forrás: http://www.express.de

  • Legfrissebb cikkek