Your search results

Aranyszínű a világ legszebb lova

Írta: reka on 2017-02-22
| 0

Hihetetlenül gyönyörű az a türkmén lófajta, melyet kicsit sem véletlenül tartanak a világ legszebb lovának. Győződjetek meg róla ti is, miért az akhal tekini nyerte el ezt a kitüntető címet!

Mindössze 1250 példányt számlál a világ leggyönyörűbb lófajtája, ami megszólalásig olyan mintha aranyból öntötték volna. Az akhal tekini (Akhal-Teke) türkmén eredetű fajta, és már az időszámításunk előtti első évszázadban említik nevét a kínai krónikák „vért verejtékező mennyei lóként”. A vért verejtékezés onnan ered, hogy az akhal tekini bőre nagyon vékony, így megerőltetéskor teljesen kidagadnak rajta az erek.

Az aranyszínű ló bőrét a hagyomány szerint hét takaróval kellett védeni az esetleges sérülésektől és csak este és a versenyeken vették le róla a pokrócokat.

A csodálatos ló szőre teljesen fémes hatású, a fényt is visszaveri és még sörénye is aranyszínűnek hat. Tudósok is vizsgálták ezt a különleges lovat, és arra a következtetésre jutottak, hogy az állat valamilyen különleges fehérjének köszönheti gyönyörű, aranylóan fénylő színét.

Csodáljátok meg fenti galériánkban Ti is ezt a fenséges állatot!

 

Forrás: http://wafflesatnoon.com

  • Legfrissebb cikkek